Начало Забавления Монтана и Берковица ще празнуват Деня на независимостта с музикална програма

Монтана и Берковица ще празнуват Деня на независимостта с музикална програма

от Mariana Gomileva
1343 преглеждания

Танцов ансамбъл „Пъстрина“ | снимка: общ. Монтана

Монтана ще отбележи Деня на съединението на България с концерт, а община Берковица кани на събор в местността „Петрохан“. В Монтан празникът ще започне от 10.30 ч. с изпълнение на Духов оркестър „Дико Илиев“ към читалище Разум 1883″ и Мажоретния състав на Младежкия дом. Изпълнения ще имат представителния танцов ансамбъл „Пъстрина“ и фолклорна формация „Огоста“, уточняват от общината.

Духов оркестър „Дико Илиев“ – Монтана | снимка: общ. Монтана

В Художествената галерия „Кирил Петров“ ще бъде показана изложба „За Свободата – графика и живопис“ с творби от фонда на галерията. Официалното откриване е на 21 септември от 11 часа. Специално за ученици ще бъде показана и мултимедийна презентация „Между две дати. От Съединение към Независимост“ по график, който ще се изготвя допълнително. Презентацията е подготвена от Регионален исторически музей – Монтана.

В Берковица празникът ще бъде под връх Ком, в местността „Петрохан“, началото е от 10.30 ч. на 22 септември. Организатори на балканския събор „Под Ком с песни, музика и танци“ са общината и Български арт и фолклорен център „Нестия“. Центърът е създаден през 1991 г. цел съхраняване и възраждане на българското изкуство, фолклор и култура.

Подобни статии