Начало Новини Момчил Станков и Огнян Ценков уважиха празничното честване на Никулден във Видин

Момчил Станков и Огнян Ценков уважиха празничното честване на Никулден във Видин

от svilen
896 преглеждания

Областният управител и неговият заместник се включиха в литийното шествие от храма „Св. Николай” до централния понтон на дунавския бряг.

По покана на Видинския митрополит Дометиан, областният управител на Видин Момчил Станков и заместник областният управител Огнян Ценков участваха в тържествата по повод Никулден, организирани в града от Видинската света митрополия.

След приключването на редовното сутрешно заседание на областния кризисен щаб, Момчил Станков и Огнян Ценков се включиха в литийното шествие от видинския храм „Св. Николай” до централния понтон на дунавския бряг. Пред събралите се там десетки граждани, представители на общинския съвет и община Видин, Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи заупокойна молитва за загиналите моряци и рибари, както и молитва за здраве и благоденствие на старопрестолния дунавски град и жителите му.

С благословението на викарийния епископ на Видинския митрополит Дометиан, областният управител и неговият заместник хвърлиха в река Дунав венци в памет на загиналите моряци и рибари от Видинско.

Празникът продължи на площада пред драматичния театър с благославяне и раздаване на рибен курбан за здраве и благословение на гражданите и гостите на Видин.

Инициативата на Видинската света митрополия за тържественото отбелязване на Никулден, храмов празник на митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец“, се осъществи с подкрепата на Сдружение „Усмихни се с нас“ и Пристанище Видин.

Областна администрация Видин

Подобни статии