Начало Забавления Младежкия дом в Монтана организира работилница за декоративни яйца

Младежкия дом в Монтана организира работилница за декоративни яйца

от Mariana Gomileva
584 преглеждания

Изложба с декоративни и истински яйца. Снимката е архивна

Работилница за великденски яйца от изкуствени материали ще има в Младежкия дом-Монтана на 24 април, съобщиха организаторите. Работилницата ше бъде от 10 до 12 и от 14 до 16 часа във фоайето на Младежкия дом.

„Целта на работилницата е да стимулира творческите заложби на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и поощряване интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най- значимите християнски празници – Великден“, разказаха от екипа на културната институция.

За участие могат да се запишат ученици от 1 до 8 клас. Децата ще бъдат разделени на две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас. Съвети и помощ в работилницата ще дава художникът Румяна Белчева, която е и ръководител на Клуба по приложни изкуства „Дорос” Общински младежки дом. Участниците ще могат да изработят декоративни яйца с техника, която самите те изберат. Организаторите ще осигурят стириопорни яйца, а децата ще носят сами материалите за декорацията им. За най-добрите трима ще има предметни награди. Художествено жури ще оцени най-добрите след приключване на работилницата.

Всеки желаещ да се включи във великденското предизвикателство трябва предварително да заяви участието си до 23 април на телефон: 096/305 103; имейл: omd_montana@abv.bg или на страницата във фейсбук тук.

Подобни статии