Начало Еврофинансиране Младежи от Враца са „Заедно – против“ в нова песен

Младежи от Враца са „Заедно – против“ в нова песен

от Mariana Gomileva
764 преглеждания

Кадър от песента „Заедно – против“

Една различна младежка инициатива „Заедно“ на отбор N.G.A. Младежки център – Враца вече е факт. Тя е успешно реализирана идея, част от 15-те одобрени идеи за финансиране от провелия се конкурс за младежки инициативи „Създаваме Заедно“ – част от дейностите по проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Тяхната идея е една от малкото предложени за реализиране в категория „Визуално изкуство, култура и творчество“, чрез която освен че успяха да създадат своя авторска песен, те помагат подобни начинания да бъдат осъществявани и от други техни връстници. Закупената техника за записи, ще остане в сградата на Младежки център – Враца, от която вече дори се възползват и останалите младежи от Клуб „Таланти“.

Основната цел на младежка инициатива „Заедно“ е да подтикне и вдъхнови младите хора да направят своите първи стъпки в света на музиката, давайки своя личен пример, чрез композирането на музиката, писането на текста, създаването на аудио записа, заснемането на видеото и разбира се осигуряването на необходимото оборудване за записи на техни връстници. Желанието им е да има повече хора, които да се занимават с изкуство и места, където да реализират творческия си потенциал.

За трите момчета реализиращи своята идея, макар и с различни професии и занимания, като сладкар, студент по медицина и пекар, музиката е неразделна част от живота им.

„И както фотоапаратът улавя и съхранява магията на външния свят, така музиката отразява вътрешния. Чрез нея желаната емоция е съхранена и при нужда може да бъде изживяна отново и да бъде предадена“, споделят авторите на проекта.

В основата на идеята са: Атанас Снежанов, Георги Пеев и Николай Йотов. Те успяват да привлекат още трима съмишленици, които безвъзмездно да заснемат и монтират видеото към песента. Мастерингът и обработката са на Росен Йосифов (Snow music).

Нека подкрепим младите хора от Северозапада и посланието в песента им достигне до всеки, за да осъзнае, че дори когато е трудно, човек никога не трябва да се отказва от мечтите си!

Източник: Младежки център – Враца

Подобни статии