Начало Икономика Министерство на туризма ще слага информационни терминали във Видин

Министерство на туризма ще слага информационни терминали във Видин

от Mariana Gomileva
1089 преглеждания
Община Видин ще получи крепостта "Баба Вида" и Синагогата

Крепост Баба Вида | снимка: Тихомир Е. Младенов

Министерство на туризма смята да разположи информационни терминали (киоски) във Видин като част от пилотен проект, става ясно от обявление за обществена поръчка, публикувана на 18 юли. С поръчката се търси доставчик на терминалите, който да ги монтира и да осигури гаранционното им поддържане. Планира се двата да бъдат на открито, а двата да са разположени на закрито.

Поръчката се изпълява благодарение на партньорството на туристическото министерство по проект „Дунавска културна платформа – креативни места на 21 век“(Danube Culture Platform – Creative Spaces of the 21st Century). Финансирането е по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“, по-известна като „Интеррег“. За четирите терминала са предвидени 20 хил. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител ще бъде предлаганата цена. Към кандидатите няма финансови изисквания, но е необходимо през последните три години да е изпълнявал дейност, сходна с тази на поръчката. Като сходна дейност се счита доставка и гаранционно поддръжане на компютърна техника или киоск терминали.

Крайният срок за получаване на оферти е 23 август, като валидността им трябва да е шест месеца. На следващия ден офертите ще бъдат отворени публично в Министерство на туризма.

Подобни статии