Начало Новини Материална подкрепа за жени предприемачи от Северозападна България

Материална подкрепа за жени предприемачи от Северозападна България

от Mariana Gomileva
1382 преглеждания

На 10 януари 2020 г. от 11 ч. в Младежкия дом – Монтана жени предприемачи от Северозападна България, които са стартирали или планират да стартират собствен бизнес могат да получат полезна инфомация за подкрепа на проектите си. В рамките на нформационната среща, организирана от фондация „Генерация“ и фондация „Каузи“ участничките ще разберат как b4b hub – микрофонд предоставя материална помощ на жени от региона, които имат желание и конкретен план за развитие на работните си идеи.

“Надяваме се, че ще имаме възможност да подкрепим повече социални бизнеси, както и начинания на жени от уязвими групи“, каза Сребрина Ефремова от фондация „Генерация“. Тя посочва за пример историята на 29-годишната Моника Василева от Лом, която със собствени средства изкарва курс по гримиране, оборудва и отваря малък салон за гримьорство в града. През пролетта тя се включва в благотворителни инициативи и гримира безвъзмездно абитуриентки в неравностойно положение. Моника е сред първото поколение жени-предприемачи от Лом, която участва в тези програми за подпомагане и ще закупи най-висок клас професионални четки за грим. Това ще подобри качеството на услугата, която предлага и ще ѝ спести разходи за в бъдеще.

Мони е пример за това как можеш да превърнеш хобито си в бизнес, дори и в малкия град, и как винаги можеш да бъдеш полезен и на другите. Още смели и предприемчиви дами от Северозападна България ще получат конкретна материална подкрепа, като към началото на информационната кампания в hub-a са включени стоки и услуги на обща стойност над 5000 лв. като има безплатни регистрации на юридическо лице, счетоводно обслужване за една година, споделено работно пространство и изработка на сайтове за стартиращи бизнеси. Кандидатстването за материална подкрепа за тази сесия е с краен срок 19 януари, а ваучерите за „наградния фонд“ ще бъдат връчени на 30 януари 2020 г. в София. Повече информация за наличните стоки и услуги, можете да намерите тук.

Основният критерий, който ще се прилага при оценката на кандидатурите е, дали може да им се осигури адекватна подкрепа и дали наличните стоки и услуги отговарят на нуждите на стартиращите бизнеси.

Целта на срещите е желаещите от Видин, Враца, Монтана и Лом да се запознаят с възможностите, които дава b4b hub, да се дадат пояснения относно процедурата за кандидатстване и оценка, както и да представят фирмите участнички в инициативата.

10 януари, 11.00 ч., гр. Монтана, Младежки дом

Кандидатстването става онлайн с подаване на формуляр, който можете да откриете тук. За допълнителна информация – Сребрина Ефремова, тел. +359 888 135 852, office@generation-bg.org.

Проектът се осъществява със съдействието на Българския фонд за жените.

Подобни статии