Начало Бизнес Лом ще грейне с ново улично осветление

Лом ще грейне с ново улично осветление

от Mariana Gomileva
855 преглеждания

Нови, енергийноспестяващи и стилни осветителни тела ще бъдат монтирани на главната улица „Дунавска“ и в Дунавския парк на град Лом. Това предвижда обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на строително-ремонтни работи на обект: „Основен ремонт с подмяна на осветителни тела, стълбове и кабели по улична осветителна мрежа – І-ви етап“.

Първият етап от основния ремонт на уличното осветление на Лом включва подмяна на осветителни тела и монтирането на нови стълбове за улично осветление с рогатки – единични, двойни или тройни. На ул. „Дунавска“ стълбовете ще бъдат от лят орнаментиран чугун, те трябва да са изработени в държави от Европейския съюз. Стълбовете ще бъдат с височина минимум 3,30 метра. За Дунавския парк пък са предвидени стълбове с височина от 2,50 до 3,50 метра.

Предвидена е и подмяна на окабеляването, както и въвеждане на енергоспестяващи мерки – – доставка и монтаж на икономични осветителни тела – LED и светлодиодни светлинни носители.

Целта на основния ремонт е намаляване на разходите за енергопотребление, подобряване осветеността на улиците и естетизация на градската среда. По-голяма част от сегашното улично осветление е амортизирано и енергоемко.

Стойността на основния ремонт, който включва доставка и монтаж на осветителни тела, стълбове, конзоли (рогатки), разпределителни и захранващи електрически табла и други елементи от електрическата мрежа, е 73 084,17 лв. без ДДС.

Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 8 септември т.г., а на следващия ден ще се отворят ценовите оферти и класиране на участниците. Следващата стъпка е сключването на договор за изпълнение на първия етап от основния ремонт.

* Снимките са илюстративни.

 

Източник: Община Лом

 

Подобни статии