Начало Забавления Ледена пързалка във Видин за зимния сезон 2020/2021

Ледена пързалка във Видин за зимния сезон 2020/2021

от Mariana Gomileva
2016 преглеждания

Монтаж на ледената пързалка във Видин / снимка: Община Видин

И през зимните месеци Видин ще има какво да предложи на хората, които обичат активния начин на живот и забавленията. Пред фонтана на Стамбол капия започна монтаж на ледена пързалка с площ 300 кв. м.

Тя ще бъде с естествен лед, а съгласно техническите изисквания, за да може да се замрази водата е необходимо минималната температура на околната среда да е под 15 градуса.

Площадът пред Стамбол капия за пързалката / снимка: Община Видин

За избора на място, на което да бъде разположена пързалката, има конструктивно становище на външен експерт и съоръжението е съобразено с изискванията на Закона за устройство на територията за временни и преместваеми обекти. Това поясниха от Община Видин, която е сключила договор за наем на пързалката с фирма „АСТ Сервиз“ ЕООД, изградила над 30 подобни обекта в страната и представител на най-големия европейски производител на ледени пързалки AST Eis-und Solartechnik GmbH – Austria. Наемът за ползване на съоръжението е в размер на 38 000 лв., а финансирането е със средства от бюджета на Община Видин и от дарение.

Съоръжението разполага със 120 чифта кънки за лед, които ще се дават под наем както на деца, така и на възрастни. Предвижда се атракцията да остане до края на февруари 2021 г.

Монтаж на пързалката / снимка: Община Видин

Ледената пързалка и всички прилежащи системи отговарят на европейските стандарти за безопасност и са в съответствие с екологичните норми.

 

Източник: Община Видин

Подобни статии