Начало Градска среда Кула отбелязва празника си с иновативна програма

Кула отбелязва празника си с иновативна програма

от Mariana Gomileva
550 преглеждания

Центърът на гр. Кула / снимка: Мариана Гомилева

На 19 август 2021 г. Община Кула отбелязва своя празник с богата програма, съобразена със съвременните нужди на публиката от забавления. Иван Рилски е един от най-почитаните в град Кула светци. От 10.30 часа ще бъде спазена традицията и ще бъде отслужен Водосвет на площада в Кула.

В 11 часа започва тържествено заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат отличени граждани с изявени заслуги. За проявена гражданска доблест и смелост, спасила живота на друго дете от удавяне, с грамота, парична награда и почетната значка ще получи Радосвета Начева на 14 години. Отличени са и две ученички от СУ „Васил Левски“ Кула – Цветина Цанкова и Ванеса Христова, завършили с отличен успех средното си образование. Отличените ще получат грамота и парична награда. С почетната значка и грамота се награждава и Пламен Данов, дългогодишен самодеец и участник в групата „Къпачи“.

От 19 часа на площада ще гостуват „Танца на вятъра“ – група за съвременно фолклорно танцово изкуство от Стара Загора.

От 21 часа в крепостта „Кастра Мартис“ предстои огнен спектакъл. Истински огън ще запали Цвети, с артистичното име „Arabella“. С ефектни изпълнения ще се включи и нейният артистичен партньор Ангел Христов. Ще участва и „Сузи Антонова“ – феята на сапунените балони. Огненият спектакъл ще бъде съчетан с мистичната легенда за видението при Римската кула или по-известно като „Легендата на Грозда“. За първи път в град Кула пред публика ще бъде представен огнен спектакъл, съчетан с мистичната легенда.

Огнено шоу на „Arabella“

На 20 август, от 18:30 часа предстои Фестивал на народното танцово изкуство „Надиграване в Кула“ със съпътстващи събития: кулинарен атракцион „Тиганът на кулския айдук“ и изложба-базар на сувенири, изработени от местни майстори.

„Надиграване в Кула“ / снимка: общ. Кула

Вечерта, от 20 часа в панаирния комплекс ще можем да се насладим на изпълненията на славната Берковска духова музика.

Цялата програма обещава да бъде интересна!

Центърът на гр. Кула / снимка: Мариана Гомилева

Източник: Община Кула

Подобни статии