Начало Забавления Книгата „От Балкана до Дунав“ с премиера в София

Книгата „От Балкана до Дунав“ с премиера в София

от Mariana Gomileva
2130 преглеждания

Първият от десетилетия насам пътеводител за Дунавска и Северозападна България ще бъде представен в София на 18 февруари, съобщиха от издателство „Сиела“. Книгата „От Балкана до Дунав“ представя забележителностите, историята и възможностите за туризъм по поречието на Дунав и свързаните с него съседни региони – Враца, Ловеч, Чипровско, Белоградчишко, Деветашкото плато, Павликени, Разград.

Представянето на книгата ще започне в 19 часа на 18 февруари, понеделник, в кафе-галерия „Фотосинтезис“ на бул. „Васил Левски“ 57. В представянето ще участва Надежда Павлова, фотограф и куратор в галерията, автор на проекти за популяризиране на Дунавския регион. Тримата автори – Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов, също ще бъдат на срещата с читателите. Пътеводителят за Дунавска България излезе през декември 2018 г. и още тогава беше представен официално в Русе и Свищов.

Книгата разказва за редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина. В нея са много живописни места от Видин до Силистра. Двама от авторите на книгата вече имат зад гърба си два пътеводителя: „Селата в
България. Посоки за туризъм и култура” и „Села и туризъм. Посоки за пътешествия из България”. Това са психологът и основател на платформата за селски туризъм RuralBalkans Гавриал Гавраилов и лицензираният туристически водач Михаил Михов. В третата им съвместна книга към тях се присъединява главният редактор на severozapazenabg.com Весела Николаева. Тримата ще разкажат от първо лице какво си струва да посетим и да преживеем в региона, географски и исторически свързан с Дунав.

Очакваме към тримата автори да се присъединят фотографите Тихомира Методиева – Тихич и Иван Миладинов, чиито снимки са използвани за книгата. Иван Миладинов е познат на читателите на severozapazenabg.com с авторските си фотографии от Северозапада, а в пътеводителя са включени и негови кадри от другите части на Дунавска България.

Гостите на събитието ще имат възможността да дегустират от биосертифицираните вина на Албена Симеонова от района на Никопол. Входът е свободен.

Подобни статии