Начало Забележителности Клуб Velocity организира велопоход до Околчица

Клуб Velocity организира велопоход до Околчица

от Mariana Gomileva
1259 преглеждания

На върха | снимка: ПП „Врачански Балкан“

Клуб Velocity организира велопоход до връх Околчица за отбелязване Деня на Ботев и загиналите за България, става ясно от страница на събитието. Целта е велосипедистите да се включат в националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. Велосипедистите ще тръгнат на 1 юни, 7 часа сутринта, от езерото Ариана в София и ще поемат по Искърското дефиле. Желаещите могат да се присъединят от началната точка или някъде по пътя. За багажа на велосипедистите има организиран транспорт.

Крайната цел за деня е базата на АЕЦ „Козлодуй“ до пещера „Леденика“. Вечерта ще може д се наблюдава зарята над града за Деня на Ботев.

Рано сутринта на 2 юни велопоходът ще тръгне към Околчица, за да почете паметта на един от най-великите български революционери, разказват организаторите. Планът е до 10 часа да се стигне върха за възстановката на последното сражение на Ботевата чета. Прибирането може да стане обратно през Искърското дефиле, а ако желаят, участниците могат да останат във Враца, а могат да се приберат с автмобил или обществен транспорт. От Velocity препоръчват всеки желаещ да се запише предварително, възможно най-рано, за да се резервират места за нощувки.

Ако желаете, може да си носите и палатки – в местност „Кариерата“ от Природен парк „Врачански Балкан“ са обособили зона за къмпинг с барбекю и заслони.

Повече информация за веломаршрути из Врачанския Балкан има в сайта на парка: http://vr-balkan.net/bg/velo-marshruti/.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1657466677880850/

Подобни статии