Начало Градска среда Какво да видим на Великден в Белоградчик

Какво да видим на Великден в Белоградчик

от Mariana Gomileva
1649 преглеждания

Великденски концерт на централния площад в Белоградчик / снимка: Детски комплекс – Белоградчик

Община Белоградчик ще отбележи Възкресение Христово с концерт на 24 април (неделя) от 11:00 часа на централния площад „Възраждане”. Участие ще вземат Мажоретен състав, „Школа за народни танци”, Вокална група „Звънчета” и Школа „Фолклор” към Детски комплекс – Белоградчик.

Великденски концерт на Детски комплекс – Белоградчик / снимка: ДК-Белоградчик


Изложба на великденски яйца, козунаци и ръчно изработени тематични сувенири и картички ще бъде подредена в празничния ден.
При дъждовно време концертът ще се състои в НЧ „Развитие 1893 г.”, гр. Белоградчик.
На 20 април от 12:20 часа в салона на читалището гостува Държавен куклен театър – Видин със спектакъла “Тримата братя и златната ябълка”, а от 17:30 часа Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ – Видин ще представи премиерната си постановка „Женско царство“.

По традиция на 22.04.2022 г. – Велики четвъртък, от 14:00 часа в двора на храм „Св. Вмчк Георги Победоносец” деца заедно с отец Рафаил ще боядисват великденски яйца (перашки).

Боядисване на яйца под навеса на храма / снимка: общ. Белоградчик

Благотворителен Великденски базар, организиран от Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства – Белоградчик, е подреден на площад „Възраждане” и ще продължи до 22.04.2022 г., вкл. тематичните сувенири са ръчно изработени от служители и потребители на услугата.

При неблагоприятни метрологични условия, благотворителният базар ще бъде подреден във фоайето на читалището в Белоградчик.

 

Източник: Община Белоградчик

Подобни статии