Начало Новини И Чупрене иска да си има ски писти

И Чупрене иска да си има ски писти

от svilen
1131 преглеждания

Под старопланинския връх Миджур може да бъде направена ски зона с 13 писти, два лифта и влекове. Местната власт вече е изготвила идеен вариант на проекта, каза кметът на Чупрене Ваньо Костин.

Идеята за изграждането на ски зона беше представена преди дни и на заседание на регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Участниците в него подкрепиха замисъла на община Чупрене.

Проектът е в начална фаза. Тепърва предстои да премине всички екологични процедури. Трябва да бъде включен и в общия устройствен план на общината. Все още няма инвеститор, който да вложи средства в пистите и ски съоръженията.

Още преди няколко години при представяне на възможностите на Северозападния регион на България, норвежци харесаха  Чупренския край за развитие на зимни спортове.

Реални инвестиционни намерения обаче все още няма. През 2012 г. министерството на земеделието обяви 1200 дка планински пасища около връх Миджур за продажба с компенсаторни запаси. След като природозащитници възнегодуваха, продажбата беше спряна.

Източник: вестник „Труд“

Автор: Людмила Станкова

Подобни статии