Начало Забавления Игри с читатели през юни в регионалните библиотеки на Северозапада

Игри с читатели през юни в регионалните библиотеки на Северозапада

от Mariana Gomileva
399 преглеждания

Месец юни започва с интересни игри с читателите в регионалните библиотеки във Враца, Монтана и Видин. Идеята е да се поддържа връзка с хората, които обичат да се пренасят в света на книгите, като акцентът е върху най-малките.

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

От 1 до 5 юни 2020 г. по график Регионалната библиотека „Христо Ботев” – Враца ще проведе образователна игра „Аз познавам Ботев” в онлайн формат, чрез платформата zoom. Поради епидемичната обстановка, играта бъде единствено онлайн, за ученици от V до XI клас. Интерактивният урок е разработен от библиотечните специалисти и за трета поредна година се организира във връзка с Ботеви дни. Целта е да насочи вниманието на учениците към любопитни и малко известни факти, свързани с поета революционер. Първите участници, които ще се включат в играта са от СУ „Козма Тричков” и ППМГ „Акад. Иван Ценов”.

Регионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана

Месец юни започна с празника на децата и със Седмицата на детската книга в Монтанската библиотека. Там са подредили витрина с най-любимите анимационни филмчета и весели песнички както и хиляди книжки в Детски отдел. Ето какво обявява екипа:

„Ние знаем колко много обичате да четете и знаем, че всеки от вас има един, два или повече любими герой от приказки.  РБ „Гео Милев“ ви предлага да нарисувате своите любими герой така, както вие ги виждате. Изберете си сами с какво ще рисувате и колко голяма да е картината ви. Не забравяте на гърба да напишете двете си имена, къде учите и на колко години сте.

Очакваме до 10 юни 2020 г. да донесете вашите творби в Детски отдел на библиотеката. Ние ще съберем и подредим всички рисунки във фоайето на библиотеката в изложба с името „Моят любим литературен герой“. Скъпи, малки приятели вярваме, че сред вас има бъдещи художници!
Каним ви да покажете таланта си!“

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин

В крайдунавския град са помислили за интересна класация на любимите детски книги от последните две десетилетия и се обръщат към малките любознайковци:

„Мили малки читатели, кои от посочените заглавия сте прочели? Бихте ли добавили друго заглавие в класацията?
• „Алиса в страната на чудесата”, Луис Карол;
• „Емил от Льонеберя”, Астрид Линдгрен;
• „Здрач”, Стефани Майър;
• „Карлсон, който живее на покрива”, Астрид Линдгрен;
• „Малкият принц”, Антоан дьо Сент Екзюпери;
• „Мечо Пух”, Алан Милн;
• „Патиланско царство”, Ран Босилек;
• „Пипи Дългото чорапче”, Астрид Линдгрен;
• „Хари Потър”, Джоан Роулинг;
• „Ян Бибиян”, Елин Пелин.

Четенето никога няма да излезе от мода, а библиотеките са онези храмове на духовността, които в Северозападна България се развиват, благодарение на отдадеността и професионализма на библиотекарите, винаги готови да ни съдействат да тръгнем на пътешествие в чудния свят на книгите.

Подобни статии