Начало Забавления „Игра на тронове“ идва във Враца с ловците на съкровища

„Игра на тронове“ идва във Враца с ловците на съкровища

от Mariana Gomileva
894 преглеждания

Петото издание на играта „Лов на съкровище“ ще започне от 13 часа в събота, 18 май, съобщиха организаторите от „Враца Софтуер общество“. Темата на тазгодишния лов е обвързана с култовия сериал „Игра на тронове“ по романите на писателя Джордж Р. Р. Мартин. Началото ще е на алеята за парк „Хижата“. Всеки, който желае, може да се присъедини.

През последните години „Лов на съкровище“ се превръща в една от емблематичните инициативи, организирани от сдружението и очаквана с голям интерес от гражданите и гостите на града, разказват организаторите.

Напрегнат момент от предишната игра | снимка: Враца софтуер общество

„Лов на съкровище“ е популярна игра, свързана с разрешаване на загадки, разбиване на шифри и посещаването на различни забележителности. Всяка загадка води състезателите до определено място, на което участниците трябва да открият следващата задача или да изпълнят някакво предизвикателство, за да получат нова следа. „Ловът на Съкровище“ предизвиква интелектуално и физически участниците. Те се научават взаимно да използват силните си страни, да мислят креативно и да действат като екип.

Това събитие няма еквивалент в нашия регион, смятат от „Враца Софтуер“. Веднъж в година през месец май над 100 човека – от всякакви възрасти създават свои отбори, за да се съревновават с другите в разгадаване на мистерията.

Верен партньор на тази инициатива е община Враца, а наградите тази година са подсигурени от Dextrophobia escape rooms. Победителите ще получат ваучер за една от техните escape стаи, а класираните на второ и трето място – cards2go интерактивни карти-предизвикателства с мисия.

Записването е на hunt.vratsa.net, цената за един билет е 3 лева.

Подобни статии