Начало Забавления „Здравей, здраве“ събира във Видин гурута по здравословен начин на живот

„Здравей, здраве“ събира във Видин гурута по здравословен начин на живот

от Mariana Gomileva
644 преглеждания

Практикуване на Фалун Дафа / снимка: „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

Tретото издание на фестивала „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“ ще акцентира върху здравословния начин на живот, във Видин, на 17 октомври 2020 г., от 09:00 ч. до 18:00 ч., на терасата пред зала „Филхармония“. Тази година организаторите са приготвили почти нов формат на събитието. Освен новата, по-достъпна локация, ще ни зарадват с два концерта, емблематични лектори, богато разнообразие от биопродукти, ръчно изработени дрехи, аксесоари и сувенири и духовна литература, както и работилници.

Вход: Свободен

Програма

16 октомври

18 ч. Концерт класическа музика и произведения на Учителя, зала Симфониета

17 октомври

9:00 ч. – 9:10 ч. – Официално откриване на фестивала

9:10 ч. – 10:00 ч. – „Защо се разболяваме?“ – лекция и дискусия с Мадлен Алгафари – психотелесен терапевт.

10:10 ч. – 11:00 ч. – Дихателни упражнения по системата на Учителя Петър Дънов с Живко Стоилов.

11:00 ч. – 11:50 ч. – „Йога на храненето – как да променим съдбата си?“ със Стела – Сачи Сундари. Предвидени са също рисуване с къна със Сачи и щанд с индийски сувенири. Къната, наричана още хенна, от векове следва пътя на женското сърце и рисува благословии за здраве, благоденствие и защита.

Стела – Сачи Сундари прави рисунка с къна

Рисунка с къна на Сачи

12:10 ч. – 13:30 ч. – „Дъх, съзнание, биология“ – лекция и практически примери с Валентин Колчев – Миро.

13:30 ч. – 14:00 ч. – „Източната и Западната медицина и профилактика на здравето“ с проф. д-р Николина Огненска.

14:10 ч. – 15:00 ч. – „Кои са най-често допусканите грешки в родителското възпитание?“ – лекция и разговор с Дора Прангаджийска, психотелесен терапевт.
15:10 ч. – 16:00 ч. – Упражнения за духа и тялото с Николай Конакчиев
16:10 ч. – 17:30 ч. – Лекция „Фалун Дафа – истински път за усъвършенстване на духа и тялото“ с Александра Ботева. Александра практикува Фалун Дафа вече 7 години. Споделя, че чрез философията на Фалун Дафа открива отговори на много житейски въпроси. Във Видин тя ще представи петте упражнения, които заедно с философията на практиката, спомагат за постигане на хармония, здраве и баланс във всекиденвието. Упраженията включват лесни за научаване бавни и плавни движения, като отварят всички енергийни канали на тялото, създавайки мощно енергийно поле.

Фалун Дафа е традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото, основан на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Известна още като Фалун Гонг това е практика приветствана в над 114 страни по света, разпространявана безплатно и общодостъпно, преследвана жестоко над 20 години в собствената си родина – Китай.

17:30 ч. – 18:10 ч. – „Българските народни танци – лечител на душата“ с Димитър Карчев и фолклорен ансамбъл при читалище „Цвят“. Димитър Георгиев Карчев е хореограф-педагог. Висшето си образование e завършил в Югозападния университет „Неофит Рилски“- гр. Благоевград , в класа на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров. Участва като танцьор в студентския Ансамбъл към Университета, в Ансамбъла на Николина Чакардъкова и в АНПТ ,,Дунав“ гр. Видин, където работи и до момента. Хореограф и художествен ръководител е на Ансамбъла за народни песни и танци ,,Цвят“, на детския танцов състав към читалище ,,Цвят“ гр. Видин, на Ансамбъл ,,Тимок“ гр. Брегово, а също така и на клуб за народни танци „Веселие“ във Видин и един от основателите на Сдружение за народни песни и танци „Върфяна“ – с.Връв.

Димитър Карчев с част от танцьорките

18:30 ч. – Концерт на Михаела Стойкова и музикална общност „Гаяни“ на шлепа в р. Дунав. Подсещаме, че е добре да вземете топли дрехи за този концерт.

Заповядайте на събитието, чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти, с богата програма и интересни участници!

Подобни статии