Начало Икономика Започна строежът на завод за захарни изделия във Враца

Започна строежът на завод за захарни изделия във Враца

от Mariana Gomileva
681 преглеждания

Първа копка на новия завод във Враца / снимка: общ. Враца

На официална церемония бе поставено началото на изграждането на производствения комплекс за захарни изделия. Инвестицията е в размер на 18 милиона лева, базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5000 кв.м. /в близост до заводите на МД Електроник и Теклас България/.

Представителят на фирмата-изпълнител на строежа ILPM, Кристина Димитрова, уточни, че комплексът ще бъде изграден до 12 месеца.

Първа копка на новия завод във Враца / снимка: общ. Враца

Съсобственикът на фирма „Синьо лято 23“ ООД – Тони Христов благодари на местната администрация за подкрепата и заяви, че инвестицията е дългосрочна, защото Враца има потенциал за реализиране на мащабни проекти в сферата на производството.

Проект на бъдещия завод / снимка: общ. Враца

Кметът Калин Каменов изрази увереност, че съвсем скоро във Враца ще стартира още едно производство, което ще осигури нови работни места и дълготрайни партньорства с местни фирми и предприемачи.

Церемонията продължи с водосвет и символична първа копка на новия завод в града.

Първа копка на новия завод във Враца / снимка: общ. Враца

На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, ръководният екип на местната администрация, представители на заводите МД Електроник и Теклас България.

Първа копка на новия завод във Враца / снимка: общ. Враца

Инвеститорът е на пазара със захарни изделия от 2007 година. Зад името на компанията BG LINE са обединени 6 производствени бази от различни градове на България. Общо в производството и търговията зад бранда – BG LINE стоят над 500 души. Продуктите на компанията са познати не само в Европа, но и в Ирак, Сирия, Либия, Йемен, Мароко, Палестина и много други страни.

 

Източник: Община Враца

 

Подобни статии