Начало Градска среда Започна „Балонена фиеста“ 2023 в Белоградчик

Започна „Балонена фиеста“ 2023 в Белоградчик

от Mariana Gomileva
889 преглеждания

Откриване на Третото издание на фестивала „Балонена фиеста“ / снимка: общ. Белоградчик

За трета поредна година в град Белоградчик полетяха пъстри балони като част от фестивала „Балонена фиеста”. Тази година стартът бе поставен на Международния ден на мира. Организатор на събитието е „Приключенски център”- Белоградчик (Adventures in Belogradchik) с подкрепата на Фондация Америка за България.

III Балонена фиеста / снимка: общ. Белоградчик

Събитието ще продължи от 21 до 24 септември 2023, а пилоти от 6 европейски страни ще вземат участие със свои балони в него. Стартовата площадка за издигане е местността „Панаирище” в Белоградчик. Свободни полети с балон над Белоградчишките скали и панорамни издигания с привързан за скалите балон ще се изпълняват сутрин и вечер при подходящи метеорологични условия.

III Балонена фиеста / снимка: общ. Белоградчик

Тази година посетителите на събитието ще могат също така да участват и в редица вълнуващи допълнителни активности. Те включват: джип сафари, разходки с АТВ, фотосесия с летяща рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премуим вина от изба Боровица. Всички посетители ще имат възможността да станат свидетели и на таланта на Луиза Душкова, която ще изпълнява спиращи дъха акробатични номера под балон.

III Балонена фиеста / снимка: общ. Белоградчик

Всяка фестивална вечер в програмата е заложено да има и концерти на любими музикални групи, докато протича издигането с балон.

– На 21 септември сутрин и вечер; Концерт на видинската група „Ограничителна Заповед“.

– На 22 септември сутрин и вечер; Концерт на група „Остава“

– На 23 септември сутрин и вечер; Концерт на Милена Славова
– На 24 септември сутрин

Запазване на места за панорамно издигане не е необходимо. Качването в балона става по реда на пристигане на полянката. Издигания ще се правят сутрин от 7:00 и вечер след 18:30 при подходящо време.

Запазване на места за свободен полет може да направите чрез сайта на Приключенски център – Белоградчик https://new.adventure-bg.com/fiesta-belogradchik/ на имейл: info@adventure-bg.com или на тел: 0877144777

По време на фестивала ще се проведе и фото конкурс, както и конкурс за художници. Седемчленно жури съставено от пилотския състав ще определи победителите в конкурсите.

Източник: Община Белоградчик

 

Подобни статии