Начало Забавления Започва третото издание на „Опера на върховете“

Започва третото издание на „Опера на върховете“

от Mariana Gomileva
2333 преглеждания

Тази вечер в Белоградчик започва третото издание на фестивала „Опера на върховете“, организиран от Софийската опера и балет. Първото представление е балета „Корсар“ на Адолф Адам, който вече обра овациите на публиката на софийска сцена. Режисурата е на Елдар Алиев. В събота балетните приказки продължават с „Жизел“ на Адам, а в неделя е „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. Петима от читателите на severozapazenabg.com спечелиха по два билета за неделната постановка и ще се насладят на феерията, изиграна от балетистите на акад. Пламен Карталов.

Първото оперно представление е на 20 юли, следващия петък. Тогава ще бъде представен „Реквием“ на Джузепе Верди. Постановката е посветена на 370 години от основаването на Никополската епархия, 330 години от Чипровското въстание и в памет на жертвите от въстанието в Северозападна България от 1850 г.

Следващата опера е „Кармен“ на Жорж Бизе, а след нея „Тоска“ на Джакомо Пучини. От 26 до 29 юли всяка вечер ще се играе мюзикъла „Mamma mia“ с музика на АББА. Началото на всички балетни и оперни представления е от 20 часа, в първия двор на Белоградчишката крепост. По време на фестивала до паркинга на крепостта не се допускат лични автомобили, а за придвижване ще има автобуси, тръгващи от центъра на Белоградчик, до Пощата.

От 27 до 29 юли в 11 часа ще започват импресиите „Богове, великани, джуджета, валкюри“ с елементи от произведенията на Рихард Вагнер. За поредна година те ще се изпълняват в пещера „Магура“.

Билети за част от представленията все още могат да се намерят на касите на Софийска опера и балет, в Белоградчик на крепостта, в „Мол Видин“, в EasyPay и онлайн от сайта на операта.

Подобни статии