Начало Новини Забележителностите на Белоградчик бяха представени в Румъния

Забележителностите на Белоградчик бяха представени в Румъния

от Mariana Gomileva
1431 преглеждания

Екипът от България по време на туристическия панаир | снимка: общ. Белоградчик

Възможностите за туризъм в Белоградчик и района бяха представени на първото издание на „OLTENIA TOURISM FAIR“, което се провежда в румънският гр. Крайова от 18 до 20 март, съобщиха от българска община. По време на панаира Белоградчик е представил туристическите забележителности в района, местата за настаняване и хранене, културен календар, атракции и възможности за развлечения.

Изработени са флаери с кратко описание на български и английски език на Природонаучния музей и на Историческия музей, пещерата „Магура“ и Белоградчишката крепост. Интерес предизвика материалът за двата маршрута – „По пътя на римските императори“ и „По пътя на виното“.

На изложението бе анонсирана и най-новата брошура с описание на уникални места около Белоградчик, представени от Археологическото дружество; възможностите за групова езда и фототуризъм в планинския район на с. Стакевци; разходка с buggy, 4х4 сафари и бинокли за наблюдение; ледена пързалка, картинг писта и др., създадена с общите усилия на представителите на туристическия бранш.

Борис Николов – кмет на община Белоградчик, и Мариана Петрова – представител на бранша, бяха гости на предаването „На кафе в събота сутрин“, излъчвано по местната телевизия Alege TV. В разговор с водещата Алина Транъ те представиха възможностите за туризъм в Белоградчик и околностите. Борис Николов подчерта усилията на общинската администрация за превръщането на туризма в приоритет на общинската програма за развитие, извършеното през последните години и перспективите в новия си мандат. По същата телевизия беше излъчен филм за Белоградчик, заснет през есеннта на 2015 г.

Подобни статии