Начало Забавления Есенният панаир във Враца започва с жива бира и крокмач

Есенният панаир във Враца започва с жива бира и крокмач

от Mariana Gomileva
1747 преглеждания
Повече от 250 производители и занаятчии ще участват в 131-ия Врачански есенен панаир, който се открива официално утре, 14 септември. Тази година той е посветен на 160-годишнината от рождението на врачанския индустриалец и фабрикант Мито Орозов. В рамките на традиционното изложение ще се включат и компании от Румъния. Производителите ще представят традиционни занаяти, специфични за всяка област.

За втора поредна година ще има и фермерски базар, който започва днес. Специално за изложението във Враца отново ще пристигнат производители на старото българско ястие от Северна България – крокмач, обещават организаторите от община Враца. На базара ще се предлагат още жива и безалкохолна бира, вино, хляб и печива с квас, плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, билки и подправки, натурална козметика, бижута.

Кулинарната програма включва дегустации на традиционни ястия от врачанския край, приготвени от самодейци на читалищата. 
 
Музикалната програма започва тази вечер на панаирната сцена в спортен комплекс „Христо Ботев“ с концерт на легендарния солист на рок бандата Uriah Heep Джон Лоутън и музикантите от Б. Т. Р. Утре от 19.30 ч. са изпълненията на група „Тангра“. На 15 септември е шоуто на комика Краси Радков, а на следващия ден на сцената ще се качи Ицо Хазарта. Панаирът ще бъде закрит с концерт на братя Аргирови.

Подобни статии