Начало Икономика Експерти по храни ще споделят опит в Монтана

Експерти по храни ще споделят опит в Монтана

от Mariana Gomileva
1763 преглеждания

На събитието ще бъде и Албена Сергизова от VeggieBox – производител на здравословни сладки и торти в Монтана | снимка: VeggieBox

Производители на храни, земеделски стопани и търговци ще обменят опит и ще се запознаят с възможностите за бизнес в хранително-вкусовия бранш. Събитието „Бизнес работилница за местни храни“ ще се проведе на 8 юни в Монтана, а участието е безплатно. Регистрацията е отворена до деня преди конференцията на този линк. .

Организатор на събитието е фондация „ЛокалФууд.Бг“ с помощта на фондация „Америка за България“. В програмата ще се включат лектори от Национална служба за съвети в земеделието, експерти по безопасност на храните, по маркетинг, комуникации и продажби. За възможностите, свързани с местните общности и успешния опит в България и други европейски държави ще разкаже доц. д-р Десислава Димитрова. Димитрова е координатор на международната организация Slow Food за България, която се занимава с опазването на традиционни местни храни, сортове растения и породи животни, като подпомага стопаните да развиват бизнес с тях.

Още информация за събитието и програмата може да видите във facebook страницата.

Подобни статии