Начало Новини Европейски туроператори разглеждат възможностите за посещения в Белоградчик

Европейски туроператори разглеждат възможностите за посещения в Белоградчик

от svilen
864 преглеждания

Туроператори от Германия, Холандия, Белгия и други държави от ЕС посетиха Белоградчик, съобщават от общината. Посещението им е част от обиколен тур по проект за транснационално сътрудничество „Европейски културни маршрути“ – „По пътя на виното“ и „По пътя на римските императори“. В него България участва в партньорство с институции и организации от Румъния, Сърбия и Хърватия.
Целта на посещенията е туроператорите да се запознаят със забележителностите от града, включени в двата маршрута, както и с условията за туристите.
Маршрутите „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното“ наскоро бяха сертифицирани от Европейския институт за културните пътища като Европейски културен път. Официалното връчване на сертификатите ще бъде на 24 септември в Букурещ, където се провежда финалната конференция по проекта. Ползата от включването в такъв списък от такова ниво е повишаване на разпознаваемостта и рекламата на района. Така община Белоградчик става част от мрежата на Европейските културни пътища.
От общината посочват, че гостите са били впечатлени от Белоградчишките скали, богатата история на района и гостоприемството. По думите им в района има добро отношение и желание за развитие на туризма. Очаква се втора група туроператори, този път от участващите страни – Хърватия, Сърбия, Румъния и България, да посетят Белоградчик на 21 септември.

Подобни статии