Начало Градска среда Допълнително финансиране за 7 общини в област Видин и 5 общини в област Монтана

Допълнително финансиране за 7 общини в област Видин и 5 общини в област Монтана

от Mariana Gomileva
1111 преглеждания

Централният площад в Монтана е сред местата, които ще бъдат ремонтирани с допълнителните средства / снимка: Мариана Гомилева

Видинска област получава 9,264 млн.лв. допълнителни средства за ремонти в общините. Средствата са от бюджета, които в края на 2020 г. получават с решение на Правителството, седем от общо 11 общини от Видинска област. Средствата са целеви за възстановяване на инфраструктурни обекти, ремонтни дейности на сгради и улици в населените места на общините Видин, Кула, Ружинци, Чупрене, Ново село, Брегово и Бойница.

В постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 1 млн. лв. по бюджета на граничната със Сърбия община Кула. Целево от тях 250 000 лв. са за ремонт и благоустрояване на двора и прилежащото пространството на ДГ „Звънче“ в град Кула. С 450 000 лв. трябва да се извърши ремонт на дворното пространство и спортната площадка на СУ „Васил Левски“ в града. За цялостен ремонт на сградите на два Центъра от семеен тип за настаняване на възрастни хора с психически заболявания в Кула са отпуснати 300 000 лв.

Област Монтана

Общо за област Монтана са отпуснати допълнително 11 650 000 лева. Тези средства са за 5 от 11-те общини и насочени към приоритетни за тях обекти. Най-голямата сума е за община Монтана. 5 350 000 лв. за реконструкция и ремонт на пл. „Жеравица“ в централната част на областния град.

Община Берковица ще получи 1 млн. лв. за реконструкция и ремонт на пл. „Йордан Радичков“ и парк градината към него.

Община Лом получава допълнително финансиране от правителството в размер на 2,5 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в общината.

Община Вършец получава 1,5 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на част от водопроводната  и улична мрежа в общината.

Община Медковец получава 1,3 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на част от водопроводната мрежа на село Сливовик.

 

Източник: Община Кула

Подобни статии