Начало Икономика Депутатът Иво Мирчев запита регионалния министър детайлно за пътя от с.Салаш до границата

Депутатът Иво Мирчев запита регионалния министър детайлно за пътя от с.Салаш до границата

от Mariana Gomileva
1072 преглеждания

Народният представител Ивайло Мирчев / стоп кадър от БНТ

В Държавния бюджет 2022 са предвидени 1,6 млрд. лева за републиканската пътна мрежа. Очаква се средствата да покрият разходите за ремонти на ключови пътни участъци в страната. Някои от тях са от изключително значение, поради свързаността им с граничните ни пунктове.

Една от личностите, които имат пряко отношение към работата по подобряване на инфраструктурата е депутатът Ивайло Мирчев. Обобщавайки многобройни сигнали от граждани, наскоро той отправи запитване към министъра на регионалното развитие и благоустройството за предвидените срокове и финанси за ремонт на пътя от Генерал Тошево до ГКПП Кардам. Стана ясно, че до м. май се очаква той да приключи. Последното запитване на народния представител отново е свързано с дългоочаквани строителни дейности на пътен участък. Този път той се е обърнал към министър Гроздан Караджов с въпрос за планираното завършване на участъка от с. Салаш до границата със Сърбия, необходимо за отварянето на ГКПП „Салаш – Ново корито“.

Отговорът на регионалния министър ни беше предоставен любезно от г-н Ивайло Мирчев, за да са наясно гражданите с детайлите по проекта за изграждането на 5-километровия участък в района на прохода Кадъ боаз. Публикуваме оригиналното факсимиле на документа:

Темата с дългоочакваното завършване на пътния участък от с. Салаш до границата със Сърбия, за да бъде отворен новия ГКПП, доказва значимостта си с активния интерес който проявяват към нея народни представители от различни парламентарни групи. Тя се превърна в обща кауза и очакванията на всички е скоро да бъде реализирана.

Подобни статии