Начало Новини Ден на виното организират изби от Видинско

Ден на виното организират изби от Видинско

от Mariana Gomileva
3950 преглеждания

Снимки: Изба „Боровоца“

Ден на виното ще организират избите от Видински регион на 26 май, съобщиха организаторите от сдружение „Нортикум“. Дегустациите ще бъдат в крепостта „Баба Вида“, където през целия ден винарските изби ще представят продукцията си.
„За пръв път обединени лозари от Видинска България ще бъдат домакини на винен празник за ценители и гости. Град Видин ще бъде вино, музика, история и изискани храни от богатата кухня на района“, разказват от „Нортикум“.

Изложението е свободно, посетителите ще заплащат само виното, което искат да дегустират. Откриването е от 11 часа в Художествената галерия, а дегустациите в замъка започват от 13 часа. От 19 часа на брега на Дунав ще има коктейл по повод празника. В празника ще се включат общо седем изби:

„Валей винтнърс“, „Видинска гъмза“, „Винтаж 2007“, „Калотов“, „Каньон парк“, „Новоселска гъмза“ и „Скалисто“. Там ще бъдат прочутите вина с марката на „Боровица“ и много вариации на стария сорт Гъмза, който е визитна картичка на Дунавския регион.

На следващия ден, 27 май, е Международният ден на отворените врати на винарските изби по целия свят. В съседните на Видинско сръбски области Неготин и Раяц ще има много дегустации и възможност да се разгледа винопроизводството на Сърбия.

Вино, лоза | "Боровица"

Подобни статии