Начало Забавления Въженият парк на Вършец привлича приключенци

Въженият парк на Вършец привлича приключенци

от Mariana Gomileva
7460 преглеждания

Разположен в Горски парк Вършец, непосредствено до спортните игрища, Въжен парк – Вършец предлага незабравими емоции за любителите на адреналина. Той разполага с 45 елемента с различна трудност и е най-дългият въжен парк в България. За преминаването му са необходими 2 часа.

Въжената атракция е изградена от секции, предназначени за различни възрасти – деца, подрастващи и възрастни хора.

Единственото изискване е минимална възраст 12 г. и ръст над 120 см. Децата между 12 и 14 г. трябва да имат родителски контрол. За да бъде подсигурена безопасността на катерачите, преминаването на парка става с инструктор, който дава напътствия и наблюдава любителите на изпитанията в гората. Защитната екипировка е задължителна. Преминава се и инструктаж и се подписва декларация, че ползвателите са запознати с правилата за безопасност и са задължени да ги спазват. Непосредствено до Въжения парк има въжена площадка за игри за най-малките.

 
Ползването на Въжения парк е напълно безплатно!

Работно време: 10:00 – 13:00 и от 14:00 – 19:00 часа.

Почивни дни: сряда и четвъртък.

Съоръжението бе открито през 2018 г. и е едно от най-големите забавления за туристи в страната ни. То е изградено по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег България-Сърбия 2014-2020.

Източник: Вършец – Туризъм и СПА

 

Подобни статии