Начало Градска среда Врачански есенен панаир 2023

Врачански есенен панаир 2023

от Mariana Gomileva
10956 преглеждания

Врачански есенен панаир / снимка: Община Враца

Традиционният есенен панаир във Враца тази година ще бъде открит с концерт на вокалиста на Rainbow – Рони Ромеро. Музикалният спектакъл на фронтмена и рок-група „Еридан“ ще бъде на 14 септември от 20:00 часа на панаирната сцена пред стадион „Христо Ботев“.

За първия учебен ден – 15 септември есенният панаир ще приеме победителят във втория сезон на Music Idol – Тома Здравков. Началото на концерта е от 19:30 часа.

Ден по-късно, панаирната сцена ще бъде покорена от кралете на фламенкото – Gipsy Kings и Pablo Reyes! Уникалният музикален спектакъл, на който ще присъстват и гости от цялата страна, започва в 20:00 часа.

На 17 септември участие в панаирната програма ще вземат танцьорите от ПТС „Хемус“ и носителят на редица престижни награди – Светлин Миланов.

Програмата продължава и на 18 септември, с друг фаворит на зрителите на Music Idol – Преслава Пейчева. Концертът започва в 19:30 часа.

Поредното издание на традиционното за града събитие ще бъде закрито на 19 септември от 19:30 часа със спектакъл, с участието на талантливите музиканти от Vivo Montana.

По традиция в панаира свое място имат занаятчии, търговци, атракционни и питейни заведения. „Вкусна България“ е мотото на щанда, на който могат да се опитат ястия характерни за врачанския край – лютики, качамак, пърленки и питки, приготвени от майсторки от читалищата в селата Челопек, Паволче, Згориград и Чирен. Всеки гост може да опита от вкусните гозби под звуците на жива фолклорна музика.

През панаирните дни ще се проведе трансгранично изложение за възможностите на туризма, организирано от търговско-промишлената палата. Жителите и гостите на Враца ще могат да се забавляват с много атракционни, които предлага панаира, а за малчуганите отново ще има многобройни сергии с лакомства и играчки.

Източник: Община Враца

Подобни статии