Начало Новини „Врачански Балкан“ кани на планински излет в събота

„Врачански Балкан“ кани на планински излет в събота

от Mariana Gomileva
2621 преглеждания

Водопад „Медковско рипало“ | снимка: Мариана Генова, ПП „Врачански Балкан“

Природен парк „Врачански Балкан“ организира излет до планината тази събота, 8 юли, съобщиха от Природозащитен център „Натура“. Маршрутът ще тръгне от местност „Войводин дол“ и ще свърши до Медковски дол (Медковски водопад). Тръгването е от 8 сутринта от Враца, сборния пункт е пред сградата на център „Натура“ (бившата джамия).

Преходът ще трае общо 6-7 часа, като от „Врачански Балкан“ осигуряват квалифициран планински водач, който ще разказва за забележителностите в планината и нейните обитатели. Цената за включване е 2 лв. на възрастен и 1 лв. на дете, като парите се плащат на водача преди тръгване. Записванията стават на място в център „Натура“ или на телефон 092/66 03 18.

От участниците се изисква да бъдат с удобни туристически обувки или маратонки, подходящо облекло с дълги панталони, дъждобран, суха храна и вода в две бутилки – по 1.5 л и 0.5 л. На прехода не се допускат туристи със сърдечни болести, проблеми с ходенето и други заболявания, които пречат на дълго ходене пеш. Препоръчително е да се направи планинска застраховка.

 

Подобни статии