Начало Новини Враца ще има по-модерен градски транспорт

Враца ще има по-модерен градски транспорт

от Mariana Gomileva
1720 преглеждания

Снимка: Мариана Гомилева

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан в рамките на проект за модернизиране на градския транспорт на Враца, съобщиха от Общината. Той предвижда да бъдат закупени и 13 станции за зареждането на електрическите автобуси, една станция за бързо зареждане, като ще се реконструира и контактната мрежа.

Новият подвижен състав ще отговаря на всички европейски директиви, а всяко превозно средство ще е с осигурена достъпна среда за хора със специални потребности.

При реализирането на проектните дейности ще бъде внедрена интегрирана система за управление на транспорта, включваща електронното таксуване на пътниците и информация за разписанието на градския транспорт в реално време. Новият екологичен транспорт ще разполага със система за видеонаблюдение.

Средствата за модернизирането на градския транспорт са осигурени по ОП “Околна среда” 2014-2020 г. Към момента са закупени 14 чисто нови автобуси, като доставката на новопроизведените превозни средства е в процес на изпълнение.

Подобни статии