Начало Новини Враца търси най-зеления клас

Враца търси най-зеления клас

от Mariana Gomileva
1620 преглеждания
Водопадите във Врачанския Балкан

Снимка: ПП „Врачански Балкан“

Конкурс за „Най-зелен клас на Враца“ организира групата „Неформални видри“, съобщиха от дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан“. Конкурсът е за класове, еко клубове и младежки групи от общината. В надпреварата има три категории: „Презентация“, „Арт проект“ и“Зелени стъпки“, като желаещите могат да кандидатстват за всяка от тях. Съдържанието трябва да бъде споделяне на добри практики, организиране на инциативи или творчески идея, свързани с опазването на околната среда.

Срокът за участие е 26 ноември, до електронна поща zelenklas@gmail.com. Награждаването ще е в началото на декември. Съорганизатори на конкурса са дирекцията на парк „Врачански Балкан“ и фондация „Екоцентрик“.

Ето какво разказват организаторите:

„Ние сме екип Неформални видри, а това, с което се занимаваме не се различава много от ежедневието на една истинска видра. Но освен всички безгрижни дни покрай езерца и реки в любимия Природен парк “Врачански Балкан”, сред оазиси с много риби и рачета, покрай вечните игри и разходки, намерихме време и да припомним на млади и весели души като вас за магията на природата. За това, колко е важна тя не само за сладките видри, за много други животни и растения, но и за самите вас.
Ето защо ви каним най-сърдечно да покажете кои от вас са готови да се състезават за „Най-зелен клас на Враца“. За нас е важно да покажете ентусиазъм, настроение, работа в екип и най-вече да носите със себе си любовта си към природата.
Впуснете се заедно с нас в това приключение без граници, предизвикайте себе си и решете интересни казуси, свързани със заобикалящия ни свят.
Очакваме ви с вашите страхотни идеи!“

Подобни статии