Начало Новини Враца вече е с модернизирана волейболна зала

Враца вече е с модернизирана волейболна зала

от Mariana Gomileva
2541 преглеждания

Волейболната зала във Враца – след ремонта / снимка: общ. Враца

Мащабната реконструкция  на волейболната зала „Вестител“ в гр. Враца приключва. Волейболното хале в града е преобразено в модерна, енергийно-ефективна волейболна зала, с трибуни, санитарни помещения и с най-модерната настилка в страната.

До края на месец юли 2020 г. Общината ще получи нужните документи, за да могат децата да започнат тренировки. Залата разполага с около 200 седящи места, две тренировъчни игрища и едно за официални мачове. Изградени са бани, тоалетни, съблекални и треньорски стаи. Климатизацията (вентилация и отоплителна система), както и озвучаването са на високо ниво.

Гербът във волейболната зала на Враца

Гербът на гр.Враца в залата e с височина 2 м. и е на 7 м. височина.

Ремонтираното волейболно хале

Етапи от ремонта:

„Години наред гледаме снимки от волейболното хале – течащ покрив, дупки в пода, студ… мизерия. Това място бе срамно петно на спортната карта на Враца. Направихме ремонт, обновяване и разширяване за 1 200 000 лв., осигурени с Постановление на Министерския съвет, за да може Враца да има страхотна волейболна зала с 200 места и всички условия, за тренировки и състезания на волейболните ни таланти“, каза кметът на града Калин Каменов.

Компрометираните участъци от волейболната зала

На 1 юни 2019 г. в рамките на първия турнир по волейбол за мъже – „Купата на Враца“, бе дадено началото на строително-ремонтните дейности по обновяването на волейболното хале. Символичната първа копка бе направена от кмета Калин Каменов, министъра на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова и представителя на фирмата-изпълнител – Бончо Бонев.

Първа копка на модернизацията на залата, 1 юни 2019 г.

Външното обновяването на спортна зала „Вестител“ включи подмяна на съществуващата дограма с нова и ремонт на компрометирани участъци по фасадата.

Волейболистите при първата копка на ремонта, 1 юни 2019 г.

Враца вече може да мечтае за женски представителен отбор.

Източник: общ. Враца

Подобни статии