Начало Култура Вировско празнува 110 години духов оркестър и 90-години читалище

Вировско празнува 110 години духов оркестър и 90-години читалище

от Mariana Gomileva
1415 преглеждания

Tекст и снимкa: Konkurent.bg

С богата програма читалище „Просвета 1927“ в село Вировско отбеляза 90 години от създаването на културната институция и 110 години – Вировска духова музика. Десетки бяха жителите и гостите на населеното място, които присъстваха и уважиха празника.

Официален гост на годишнината бе кметът на Община Враца Калин Каменов.

„Честит празник на всички, които чрез своята дейност през годините са допринесли за опазването на автентичните български ценности и обичаи. Пожелавам ви здраве и дълголетие. Продължавайте да събуждате сред подрастващото поколение чувствата на патриотизъм и уважение към историята на нашата страна. Честит празник!“.

С тези думи Каменов приветства присъстващите и благодари на председателя на читалището Павлина Атанасова за активното участие на самодейците в различни събития и фестивали. Поздрав към читалищните работници, самодейците, гостите и жителите на село Вировско поднесе и кметът на населеното място Илинка Маринова. На празника на читалището присъстваха още – народният представител Красен Кръстев, общественици и жители от населените места на Община Враца.

В празничната програма участие взе певческата група на читалище „Просвета 1927“, Вировска духова музика, както и самодейци от други читалища в Община Враца.

Подобни статии