Начало Новини Вина на „Шато Бургозоне“ бяха отличени на Concours Mondial de Bruxelles

Вина на „Шато Бургозоне“ бяха отличени на Concours Mondial de Bruxelles

от Mariana Gomileva
2063 преглеждания

Две вина на „Шато Бургозоне“ спечелиха отличия на международното състезание Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе преди седмица в Пловдив.Бялото Chateau Burgozone Chardonney 2015 беше отличено със златен медал. Виното е изцяло от сорта шардоне и не е отлежавало в бъчви.

Също златен медал получи бялото Iris Creation Blanc от реколта 2014 г. То е комбинация от сортовете шардоне (70%), совиньон блан (20%) и вионие (10%), без отлежаване в бъчви. На конкурса са участвали над 250 български вина, като спечелените от тях медали са 109.

Concours Mondial de Bruxelles се провежда всяка година в различна държава. Вината се дегустират и оценяват от жури, което ги получава опаковани, без да знае какво е виното и кой е производителят. Така се гарантира възможно най-голяма честност при оценяването на пробите, които всяка изба изпраща.

Вината на „Бургозоне“ може да намерите в специализирани магазини, в някои от големите търговски вериги, както и онлайн на burgozone.bg. Избата се намира на брега на р. Дунав, до гр. Оряхово във Врачанска област.

Още за избата:

Интервю със Светла Маринова, създател на „Бургозоне“

Списък на всички наградени вина: http://bit.ly/1Yd5X9f

Подобни статии