Начало Новини Видин ще е домакин на брейк състезание

Видин ще е домакин на брейк състезание

от svilen
1098 преглеждания

Видин отново ще бъде домакин на състезателния фестивал за брейк танци West Conquest в събота. Надпреварата ще е в центъра на града, а от общината вече са изградили специална сцена. При дъжд фестивалът ще се проведе в Младежкия дом. Форматът на състезателната част ще бъде двама срещу двама участници, с директно елиминиране, обясняват организаторите във Facebook групата. Победителите ще получат два ваучера за общо 400 лв., които са осигурени от община Видин.

Организаторите са Георги Георгиев и Йордан Цветанов, а пред БНР те казват, че идеята да проведат фестивала в крайдунавския град е дошла спонтанно.

“Ние вече от 10 години обикаляме цяла България и  състезания в чужбина. Във Видин такова нещо не се беше случвало. Прецених, че имаме възможността да се организира нещо подобно“, казва Георги за Националното радио. Йордан добавя, че идеята им е да представят хип-хоп културата такава, каквато е, а не каквото си мислят повечето хора.

На фестивала ще участва и ансамбъл “Дунав” и други изпълнители. По програма началото е предвидено за 16.30 часа, а в 17 ч. ще бъде представено журито и ще се тегли жребият за игрите. В 17.30 е началото на 1 кръг, а между отделните етапи ще има и изпълнения на видински рап – mc Edo, mc Danny,tommy slim. Финалът ще започне в 20 ч. Ако нямате възможност да пътувате до Видин, имената на победителите ще научите след състезанието от severozapazenabg.com.

Подобни статии