Начало Забавления Видин кани децата на „Щуроландия“

Видин кани децата на „Щуроландия“

от Mariana Gomileva
967 преглеждания

Много игри и изненади очакват децата на 1 юни в Дунавския парк във Видин. Общината организира за тях празник „Щуроландия“ с артработилници, спортни игри, сцена на талантите, работилница по роботика и много забавления ще привлекат вниманието на малчуганите. Всички деца са поканени, организаторите обещават изненади и безплатен сладолед за участници и зрители. Началото на празника е от 16 часа, в парка до Художествената галерия „Никола Петров“.

„Щуроландия“ ще зарадва децата за седма поредна година. Подкрепа за празника дават и Фондация „Подкрепа за реализация“, с участието на а БЧК – Видин, Видинска Св. митрополия, „Инер Уил клуб“ – Видин, Център „Европа директно“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

В същия ден на стадион „Георги Бенковски“ ще има международен футболен турнир за деца до 12 години В него ще се включат десет отбора от България и Сърбия. Организатор е Детско-юношеската школа на ОФК „Бдин-1923“. Турнирът започва от 9.30 сутринта.

От 10 часа пред театър „Вида“ ще стартира маратон, част от поредица състезания с надслов „Спортът за едно по-здраво поколение“. Организатори са „Лайънс клуб Видин“ и общината.

Подобни статии