Начало Новини Видин и Зайчар ще работят по общи европейски проекти

Видин и Зайчар ще работят по общи европейски проекти

от svilen
1140 преглеждания

Общините Видин и Зайчар ще подготвят общи проекти по трансграничната програма „Интеррег-ИПП“, съобщиха от българската община. В началото на седмицата представители на местната власт са се срещнали за втори път, за да обсъдят съвместната си работа. Двата проекта, които се подготвят, са по направленията „Околна сред“ и „Младежи“. Стойността на всеки от проектите е 600 хил. евро, обясняват от общините.

За опазването на околната среда водеща ще е местната администрация във Видин, а за младежката – тази в Зайчар. Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия финансира проекти от двете страни на границата в периода 2014-2020 г. Управляващият орган е българското Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в партньорство със сръбската Служба за европейска интеграция.

На срещата тази седмица са били заместник-кметовете на Видин Добромир Дилов и Борислава Борисова, председателят на общинския съвет Пламен Трифонов, а от Зайчар – кметът на града Велимир Огнянович.

Началото на информационната кампания по първата покана за набиране на проекти по трансграничната програма беше проведена на 16 септември в София. На събитието бяха представени изискванията към кандидатите, финансовите граници на проектите, както и приоритетите. Още за изискванията и възможностите за кандидатстване може да прочетете по-късно на severozapazenabg.com, както и на сайта на програмата www.ipacbc-bgrs.eu

Подобни статии