Начало Забавления „Боровица Ултра“ – бягане сред магията на Белоградчишките скали

„Боровица Ултра“ – бягане сред магията на Белоградчишките скали

от Mariana Gomileva
3394 преглеждания

Боров камък | снимка: Severozapazena

Бягане сред Белоградчишките скали организират на 29 септември от BG Events&Guiding. Вече традиционните колоездачни и бегачески маратони на спортните ентусиасти популяризирт както заниманията на открито, така и красотата на Северозападна България. Бягането „Боровица Ултра“ е планинско, разделно в три трасета. Те са по 50, по 30 и по 10 км, като всеки може да избере кое да пробяга.

„Стартът от изба „Боровица“ е единственото състезание, стартиращо и финиширащо от винарска изба“, разказват организаторите. Началото на бягането е буквално от бъчвите на избата, която прави едни от най-награждаваните и от най-висок клас вина на Балканите. Наградата за всеки участник е бутилка вино и възможността да се наслади на едни от най-красивите скални образувания в света. Бегачите ще се включат и в дегустацията на вино и сирене в избата.

Бягането е в две категории – мъже и жени. Таксата за участие в 50 км. трасе е 50 лв., за 30 км е 30 лв., а за 10 км е 15 лв. Съвсем близо до старта има къмпинг и хотел с ресторант – в „Хан Мадона“, където участниците могат да отседнат.

Бягането „Боровица Ултра“ ще е последното за годината, организирано от BG Events&Guiding. В началото на юли са шосейното колоездене „КОМски часовник“ и бягането „КОМски траверс“ в района на Берковица и хижа „Ком“. Още за предстоящите събития и за записване може да се свържете с организаторите тук: BG Events&Guiding.

Подобни статии