Начало Забавления Билетите за фестивала „Опера на върховете“ ще са на цена от 15 до 80 лв.

Билетите за фестивала „Опера на върховете“ ще са на цена от 15 до 80 лв.

от Mariana Gomileva
2981 преглеждания

Софийската опера и балет пусна в продажба билети за представленията на летния фестивал „Опера на върховете“, съобщиха от общ. Белоградчик. Фествалът ще се проведе за трета поредна година през втората половина на месец юли. За пръв път тази година ще има мюзикъл – „Мамма миа“, по музика на „АББА“. Билетите за него са на цени от 20 до 50 лв. Толкова ще бъдат за оперните представления в Белоградчишката крепост, а за балетните са от 15 до 50 лв. За импресията по Рихард Вагнер в пещера „Магура“ цената е една – 80 лв., в което влиза и дегустация на вина от едноименната изба.

Ценови категории:
– Оперните спактакли – от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
– Балетните спектакли – от 15, 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
– Мюзикъла „МАММА МИА” – от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
– Фестивалната импресия „ВАГНЕР МАГУРА – Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” – 80 лв, включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“.

Местата за продажби са:
Туристически информационен център – Белоградчик (всички представления)
МОЛ Видин (всички представления)
Касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1) – всички представления
Онлайн на www.operasofia.bg (опера и балет без тези в „Магура“)
Касите на Easypay (опера и балет без тези в „Магура“)

Представленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20.00ч., а тези в пещера „Магурата“ – 11.00ч. За удобство и комфорт на публиката по време на изпълнението на пещерната фестивална импресия в три части „ВАГНЕР МАГУРА: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ е желателно да се носят ниски (спортни) обувки с равна подметка и връхни дрехи, напомнят от общ. Белоградчик.

Преди и след представленията е забранено качването с лични автомобили до Белоградчишката крепост. Както предишни години е осигурен транспорт – автобуси на фирма „Алексиев“ ще превозват публиката. Те ще се движат на няколко курса от 18.30 ч. всяка вечер до началото на представлението, а след края ще качват обратно зрителите. Транспортът е безплатен, пропускат се хора с билети за опера и балет за съответната вечер. Тръгването е пред сградата на „Български пощи“, срещу хотел „Скалите“. До автогарата, която е в съседство, ще има открит безплатен паркинг.

За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17.30ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“, тел.: 094 606190.

Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик http://belogradchik.bg/?cat=86.

Подобни статии