Начало Новини Беседи с обиколки на забележителности ще предлага „Археологическо дружество – Белоградчик“

Беседи с обиколки на забележителности ще предлага „Археологическо дружество – Белоградчик“

от Mariana Gomileva
25195 преглеждания

„Археологическо дружество – Белоградчик“ ще предлага обиколки с беседи на забележителностите около града за туристи, съобщиха от сдружението. Кирил Кирилов, председател на Дружеството, обясни , че в района има много места за посещение и дори една седмица няма да стигне да се обиколят всички.

„Неправилно е разбирането, че щом сте били на „Калето“ и в „Магура“, сте видели всичко и няма за какво повече да идвате – скалите се разпростират на около 100 кв. км, а около тях има още много интересни и красиви места“, коментира Кирилов. Освен това много зависи кой ви е показал местата – дори да сте ходили до тях, но да не сте научили най-интересното, казват от Дружеството. Те са побрали места и маршрути, които лично са изследвали и познават добре, а по повечето имат и публикации, които може да проследите на www.kikowsky.blog.bg и в www.magnaaura.wordpress.com, както и на facebook страницата на сдружението https://www.facebook.com/adbelogradchik.

Изследователите предлагат обиколки с беседи на над 10 забележителности засега, сред които са крепостта „Калето“, няколко пещери, светилища, интересни скални феномени. От Археологическото дружество могат да подготвят и комбинирани маршрути с обиколки на няколко забележителности. Сред тях е и „Белоградчик през зимата“ – посещение, което от Дружеството силно препоръчват, когато снегът подчертава цвета и формите на скалите.За повечето от беседите и обиколките Кирилов препоръчва предварително обаждане поне седмица предварително, за да е сигурно, че ще могат да осигурят представител на сдружението за беседа.

За допълнителни въпроси и заявки може да отправите към Кирилов на тел. 0896 72 36 75. Плащанията са на място, по ePay или по банков път, като в основанието трябва да се посочи избраната беседа. Цените за беседите са от 5 до 30 лв., като на повечето места се плаща на човек. За големи групи има отстъпки, но имайте предвид, че цената не се включват входни такси а обектите. За по-отдалечените има възможност да се осигури транспорт. Организацията и настаняванията в Белоградчик и региона се поемат от посетителите, а ако не знаете къде да отседнете, може да изберете от секцията „Къде да отдъхнем“. В същата секция е и описанието на отделните забележителности, на които „Археологическо дружество“ предлага обиколки с беседи.

Подобни статии