Начало Култура Белоградчишките скали се готвят за публиката на „Опера на върховете“ 2021

Белоградчишките скали се готвят за публиката на „Опера на върховете“ 2021

от Mariana Gomileva
1588 преглеждания

Монтаж на сцената за оперния фестивал в Белоградчишката крепост / снимка: Община Белоградчик

В Белоградчишката крепост започна подготовката за летния фестивал „Опера на върховете“ 2021. Изграждат се сцената и трибуната с местата за зрителите. Така любителите на оперното и балетното изкуство между 6 и 15 август ще се наслаждават във вечерните часове на изпълненията на артистите на Софийската опера и балет.

Подготовка за „Опера на върховете“ 2021 / снимка: Община Белоградчик

Ценовите категории на билетите за представленията на летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ 2021 са, както следва:

  • оперните спактакли – от 20, 30, 40, 60 и 80 лв;
  • балетните спектакли – от 20, 25, 30, 40 и 60 лв.

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик – моб. тел.: 0877881283, в МОЛ Видин – моб. тел.: 089926311, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg, както и от epaygo.bg.

Представленията са с начален час 20.00 ч.

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания Е ЗАБРАНЕНО придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси на фирма Алексиев, които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ до автоспирка Белоградчик.

За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17.30 ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин-Белоградчик-Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“, тел.: 094 606190.

Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на сайта на Софийската опера и балет.

 

Подобни статии