Начало Новини Община Белоградчик на туристическата борса „Ваканция и спа Експо 2014“

Община Белоградчик на туристическата борса „Ваканция и спа Експо 2014“

от svilen
1738 преглеждания

Община Белоградчик  презентира възможностите за туризъм в града на скалите и района на традиционната международна туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2014”, която се проведе в София от 13 до 15 Януари 2014 г, съобщиха от Областната администрация. Рекламните  материали за културно-историческото наследство, музеите и възможносттие за алтеранативен,  велотуризъм  и винен туризъм в града,  туристическите продукти и услуги представиха актуална информация за местата за настаняване и хранене и паметниците на културата на специално място на щанда на България /МИЕ/.

Разработената от екипа на Общинска администрация информация, е в няколко варианта – имиджова брошура за Белоградчик, включваща туристическите забележителности, места за настаняване и хранене и културен календар; флаери  с кратко описание на български и английски език на Природонаучния и Историческия музеи, пещерите Магура и Козарника; брошура за двата нови маршрута – „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното”.

Наколко филма и презентаци  за  Белоградчик, както и рекламни материали  бяха представени и на щанда на област Видин. На 14 февруари, когато по стара традиция се отбелязва Трифон Зарезан, под звуците на традиционната българска гайда и със съдействието на винарски изби „Магура” и „Боровица”  бе организирана  дегустация,  на която бяха презентирани местни вина и млечни продукти  „Дубравия”.

На изложението бе представена и дейността на Туристическия информационен център, бяха обсъдени  идеи за развитието на вътрешния туризъм и изграждането на нови партньорства.

Подобни статии