Начало Новини В Белоградчик успешно приключи проект за обособяване на зелена зона в централната градска част, финансиран от ПУДООС

В Белоградчик успешно приключи проект за обособяване на зелена зона в централната градска част, финансиран от ПУДООС

от svilen
374 преглеждания

В Белоградчик завършиха строително-ремотни работи по отсечката, която свързва ул. „Княз Борис І“ и бул. „Съединение“. Подменени са амортизираните тротоарни плочки на стъпалата и площадките по протежение на отсечката, свързваща двете улици.

Основните дейности, извършени при ремонтните работи са презаливане, бетониране и облицоване с цветни тротоарни плочки, изграждане на парапет, поставени са нови кошчета за отпадъци. Оформена е вертикална планировка чрез терасиране с декоративни кашпи, зададени с ниска храстовидна разтителност, цветни и зелени алеи.

Обектът е изграден със средства на ПУДООС на стойност 10 хил. лв.

Община Белоградчик спечели два проета за финансиране през настоящата година по Националната кампания за чиста околна среда на тема: „Обичам природата – и аз участвам“: „Обособяване на зелена зона в централната градска част на гр. Белоградчик“ и „Екологична среда за децата в детската градина“. Втория обект предстой да бъде завършен в края на месец октовмри.
Пресслужба на община Белоградчик

Подобни статии