Начало Новини Общината в Белоградчик ще обучава екскурзоводи и ще организира нови атракции за туристи

Общината в Белоградчик ще обучава екскурзоводи и ще организира нови атракции за туристи

от svilen
1367 преглеждания

Stitched-PanoramaОбучение на екскурзоводи за Белоградчишката крепост, поддържане на туристическите пътеки и организация на вело рали, са част от проектите в новата програма на Белоградчик за развитие на туризма през тази година, съобщиха от общината. Проектът предвижда и по-добро представяне на магазина “Произведено в Белоградчик”, в който от миналата година се продават вина, сувенири и др. продукти, направени в района. Началото на новия сезон ще бъде сложено с традиционния “Ден на туризма”, а през февруари общината ще участва и в борсата “Ваканция/Спа Експо” в София.

Предвижда се тази година да бъде открита изложба на минерали в Туристическия информационен център за посетители в Белоградчик, както и да се направят зала за презентации и търговска зона за сувенири. За допълнително улеснение ще бъдат поставени и нови указателни табели. Историческият музей в града и Туристическия център смятат да организират нови атракции на крепостта “Калето”, които трябва да са готови до откриването на официалния сезон. Заедно с помощта на общината, местният Велоклуб “Скала” ще направи и рали “RocksN’Roll”, уточняват от местната управа. Предишното рали беше през октомври.

За миналата година в района на Белоградчик е имало 75 159 посетители на различните обекти, от които 17 112 са били от чужбина, по данни на общината. Общината е една от най-богатите на забележителности и интересни места за туризъм не само в България, а и на Балканите – Белоградчишките скали с крепостта, пещера “Магурата” с едно от най-старото изобразително изкуство в Европа, пещера “Венеца”, водопад “Бела вода”, природния резерват “Чупрене”, астрономическа обсерватория, исторически музей, посветен на възстанието в Северозападна България от 1850 г.

Подобни статии