Начало Новини Община Белоградчик участва в туристическото изложение „Уикенд туризъм” в Русе

Община Белоградчик участва в туристическото изложение „Уикенд туризъм” в Русе

от svilen
933 преглеждания

В град в Русе се проведе десетото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм” и фестивала на туристическите забавления. Събитието бе съпроводено от поредица презентации, дискусии и семинари. Презентация на проекта „ТРАНСДАНЮБ“ се фокусира върху устойчивия транспорт и туризъм по поречието на Дунав. Тази година обект на разискванията бе проектът „Европейски културни маршрути по среден и долен Дунав“. Дискусията се организира съвместно с Контактен център „Дестинация Дунав“.

Форумът бе открит от Мария Иванова, директор на дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката и от кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Присъства и Областният управител на Област Русе Венцислав Карчев.

В тазгодишното издание на УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 участваха рекорден брой компании 110. Регистрирани са над 360 участници. На специалния щанд на област Видин Стефани Трифонова – служител на Туристическия информационен център при община Белоградчик, презентира възможностите за туризъм в града на скалите и района. Рекламните материали за културно-историческото наследство, музеите и възможносттие за алтеранативен, велотуризъм и винен туризъм, туристическите продукти и услуги представиха актуална информация за местата за настаняване и хранене и паметниците на културата. Информацията е разработена в няколко варианта – имиджова брошура за Белоградчик, включваща туристическите забележителности, места за настаняване и хранене и културен календар; флаери с кратко описание на български и английски език на Природонаучния и Историческия музеи, пещерите Магура и Козарника; брошура за двата нови маршрута – „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното”, които от началото на м. април са част от Европейската мрежа на културните маршрути.

Пресслужба община Белоградчик

Подобни статии