Начало Бизнес Автентични вкусове от „Боровица“ в изложението „Светът на млякото“

Автентични вкусове от „Боровица“ в изложението „Светът на млякото“

от Mariana Gomileva
1027 преглеждания

Още в минали времена изложенията и пазарите са били място не само за предлагане на продукти, но и възможност производители да обменят идеи, опит и контакти, за да си сътрудничат и да развиват сектора си. За потребителите пък посещението на събитие, на което има богата селекция от разнообразни марки, е емоционално преживяване, защото се запознават и опитват най-новото и най-доброто на пазара.

Един от висококачествените и вече разпознаваеми производители на млечни шедьоври в северозападна България е бутиковата мандра „Боровица“ – представяща по отличен начин вкуса на Северозапада. Тя е една от малкото, използващи само чисто мляко от собствени крави, отглеждани сред непокътнатата природа в района на Белоградчик. Залагайки на традиционните вкусове и вярна на принципите си за производство само на здравословни и вкусни продукти, една година след създаването си, мандрата вече е включена в Единственото в България професионално изложение за млекопреработвателната промишленост „Светът на млякото“. По традиция то се провежда в Интер Експо Център в столицата и е професионална платформа с интересни събития, като дава възможност за обмяна на опит с български и чуждестранни колеги при директен контакт с нови партньори и крайни клиенти.

Изложението „Светът на млякото“, което ежегодно събира под един покрив българските млекопреработватели, търговци и вносители на мляко и млечни продукти, специализирано оборудване и техника, в 19-тото си издание ще се проведе от 29.09 – 02.10.2021 г.

В зала 2, щанд А2, посетителите отдалеч ще забележат отличителния апетитен вид на бяло краве сирене, хубав ръчен фермерски кашкавал или нестандартен кашкавал с орехи, стегната моцарела, пухкава извара, изкусителни мариновани сиренца, гладко топено сирене и гъсто кисело мляко – всички с неповторим вкус. Доброто им качество се дължи на майсторско съчетание на здравето от природата с грижата към всеки детайл в затворения производствен процес на Кравеферма и мандра „Боровица“. В тези млечни продукти сякаш по магичен начин е запечатан характерът на пленителната местност Боров камък. Специалистите в областта най-вероятно веднага ще се поинтересуват каква е тайната на съобразяването с естествения ритъм на природата и нейните процеси и успешното отглеждане и висок млекодобив от кравите порода Холщайн, които са с изключителна генетика и са под селекционен контрол. Дистрибуторите пък на място ще се убедят, че избирайки вкуса на Северозапада точно с тази марка, ще заложат на сигурно, с възможност да доставят до крайните клиенти висококачествена палитра от чисти и здравословни млечни продукти. Ще оценят и коректните, делови условия за сътрудничество с директен контакт с ръководния екип на стопанството и мандрата.

Част от продуктите „Боровица“

Обикновените посетители, познавачи и ценители на качествени млечни продукти от своя страна, най-вероятно ще потърсят вкус, който да ги изненада и да им подари ново изживяване за сетивата. От „Боровица“ няма да ги разочароват. Готови са с най-смелия си нов шедьовър – кашкавал с манатарки. С естествения си цвят на истинското мляко от което е направен, с хубавата си консистенция и оптимална зрялост, с примамливите парченца манатарки, слели се в изкусителна хармония, този продукт не оставя никого безразличен! Всеки, който го опита, ще се сети веднага за поне няколко начина, по които да го поднесе на трапезата. Такива ще му бъдат подсказани в рамките на изложението и от елитни Шеф кулинари, които целодневно ще представят кулинарни демонстрации за приготвяне на изискани блюда именно с продукти на мандра „Боровица“.

Паралелно със СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО в залите на Интер Експо Център ще се проведат международните изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и САЛОН НА ВИНОТО.

А хората, които няма да успеят да посетят елитния форум „Светът на млякото“ тази година, могат да бъдат спокойни и горди, че едно от най-новите български фермерски бижута, ще представи Белоградчишкия край на ниво. Кравеферма и мандра „Боровица“ ще продължи да бъде и традиционен участник в занаятчийски и фермерски базари в столицата и северозападна България и все така бързо ще се превръща в любим щанд на много посетители с отговорност към здравето си, които оценяват достойно чистите и вкусни млечни продукти.

Фирменият магазин на „Боровица“ до Белоградчик

 

 

 

Подобни статии