Начало Бизнес Автентични вкусове от „Боровица“ в изложението „Светът на млякото“ 2023

Автентични вкусове от „Боровица“ в изложението „Светът на млякото“ 2023

от Mariana Gomileva
443 преглеждания

Асортиментът на Кравеферма и мандра „Боровица“

Още в минали времена изложенията и пазарите са били място не само за предлагане на продукти, но и възможност производители да обменят идеи, опит и контакти, за да си сътрудничат и да развиват сектора си. За потребителите пък посещението на събитие, на което има богата селекция от разнообразни марки, е емоционално преживяване, защото се запознават и опитват най-новото и най-доброто на пазара.

 

Един от висококачествените и вече разпознаваеми производители на млечни шедьоври в северозападна България е бутиковата мандра „Боровица“ – представяща по отличен начин вкуса на Северозапада. Тя е една от малкото, използващи само чисто мляко от собствени крави, отглеждани сред непокътнатата природа в района на Белоградчик. Залагайки на традиционните вкусове и вярна на принципите си за производство само на здравословни и вкусни продукти, три година след създаването си, мандрата вече традиционно участва в Единственото в България професионално изложение за млекопреработвателната промишленост „Светът на млякото“. То се провежда в Интер Експо Център в столицата и е професионална платформа с интересни събития, като дава възможност за обмяна на опит с български и чуждестранни колеги при директен контакт с нови партньори и крайни клиенти.

Изложението „Светът на млякото“ – елитна платформа за млечния сектор

Изложението „Светът на млякото“, което ежегодно събира под един покрив българските млекопреработватели, търговци и вносители на мляко и млечни продукти, специализирано оборудване и техника, в 21-то си издание ще се проведе от 08.11 до 11.11.2023 г.

Защо продуктите на Кравеферма и мандра „Боровица“ са отличителни

В зала 2, щанд А2, посетителите отдалеч ще забележат отличителния апетитен вид на бяло краве сирене, хубав ръчен фермерски кашкавал или нестандартен кашкавал с орехи, стегната моцарела, фермерско сирене със сушени чушки и натурални подправки, пухкава извара, изкусителни мариновани сиренца, гладко топено сирене и гъсто кисело мляко – всички с неповторим вкус.

Доброто им качество се дължи на майсторско съчетание на здравето от природата с грижата към всеки детайл в затворения производствен процес на Кравеферма и мандра „Боровица“. В тези млечни продукти сякаш по магичен начин е запечатан характерът на пленителната местност Боров камък. Специалистите в областта най-вероятно веднага ще се поинтересуват каква е тайната на съобразяването с естествения ритъм на природата и нейните процеси и успешното отглеждане и висок млекодобив от кравите порода Холщайн, които са с изключителна генетика и са под селекционен контрол. Дистрибуторите пък на място ще се убедят, че избирайки вкуса на Северозапада точно с тази марка, ще заложат на сигурно, с възможност да доставят до крайните клиенти висококачествена палитра от чисти и здравословни млечни продукти от пълномаслено мляко с високи показатели. Ще оценят и коректните, делови условия за сътрудничество с директен контакт с ръководния екип на стопанството и мандрата.

Калин Вельов и Нина Николина опитват продукти „Боровица“

Обикновените посетители, познавачи и ценители на качествени млечни продукти от своя страна, ще имат възможност за дегустации и най-вероятно ще потърсят вкус, който да ги изненада и да им подари ново изживяване за сетивата. От „Боровица“ няма да ги разочароват. След класическия си шедьовър – кашкавал с манатарки, най-новото попълнение в асортимента е кашкавал с бъз. С естествения си цвят на истинското мляко от което са направени, с хубавата си консистенция и оптимална зрялост, с примамливите парченца манатарки или планински бъз, слели се в изкусителна хармония, тези продукти не оставят никого безразличен! Всеки, който ги опита, ще се сети веднага за поне няколко начина, по които да ги поднесе на трапезата.

 

 

 

 

 

 

 

Традицията повелява

Паралелно със СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО в залите на Интер Експо Център, по традиция ще се проведат международните изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и САЛОН НА ВИНОТО.

А хората, които няма да успеят да посетят елитния форум „Светът на млякото“ тази година, могат да бъдат спокойни и горди, че едно от най-новите български фермерски бижута, ще представи Белоградчишкия край на ниво.

Миналата година от елитното жури на изложението не един, а цели три млечни шедьовъра получиха златен медал и диплом за качествен и оригинален пазарен продукт. Кашкавал с манатарки, фермерска моцарела и кисело мляко 4,5% (фермерско) бяха наградените продукти.

Кисело мляко 4,5% (фермерско) на кравеферма и мандра „Боровица“ – златен медал и диплом за качествен и оригинален пазарен продукт в международното изложение „Светът на млякото“ 2022

Кравеферма и мандра „Боровица“ ще продължи да бъде и традиционен участник в занаятчийски и фермерски базари в столицата и северозападна България и все така бързо ще се превръща в любим щанд на много посетители с отговорност към здравето си, които оценяват достойно чистите и вкусни млечни продукти.

Заповядайте целогодишно и във фирмените магазини на Кравеферма и мандра „Боровица“:

  • село Боровица, точно преди мандрата
  • гр. София. ул Нишава 47
  • гр. София, ул. Братя Миладинови 29 (до Женския пазар)

Фирменият магазин в село Боровица

 

 

 

 

Подобни статии