Vratsa Software организира нови безплатни курсове за програмисти

Vratsa Software организира нови безплатни курсове за програмисти

Специализираното училище във Враца организира курс по основи на програмирането за подготовка при кандидатстване в Software University, съобщиха от училището. Курсът на Vratsa Software e за програмиране с Java и продължава осем седмици. Заниманията са по веднъж в седмицата – събота или неделя. Началото е на 7 май, а приемният изпит в Софтуерния университет е на 3 юли.

Както и другите курсове, и този за приемния изпит са напълно безплатни. Записването става много лесно онлайн. За тези, които искат да се обучават в София, Университетът организира курс за основи на програмирането и в София. Началото също е на 7 май, а часовете са всяка събота. Кандидатстването за начинаещи е отворено до 27 април, включително.
За кандидатите, които не могат да присъстват, има възможност и за дистанционни курсове.

Vratsa Software e център за обучение на IT специалисти във Враца. Създаден е от програмистите Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов след като спечелиха конкурса на фондация „Reach for Change“, представен в България от „Нова ТВ“. Целта им, описана от тях самите, е да се създаде IT – общество във Враца и врачани да работят предизвикателна и добре платена работа в родния си град.