OИЦ – Видин ще консултира бенефициенти поне още три години

OИЦ – Видин ще консултира бенефициенти поне още три години

Огнян Ценков и Мариела Савкова представиха плановете на Центъра | снимка: общ. Видин

Областният информационен център (ОИЦ) за европейските фондове във Видин ще продължи работата си поне до края на 2018 г., съобщиха от общината. Така ОИЦ ще продължи да консултира безплатно всички от областта, които се интересуват от европейските фондове. Кметът на Видин Огнян Ценков е представил продължението на проекта, който трябва да продължи постигнатото досега от Центъра, уточняват от местната власт. Бюджетът за трите години е близо 351 хил. лв., всичките безвъзмездна помощ по оперативна програма „Добро управление“.

Като част от работата на ОИЦ се предвиждат публични информационни събития, срещи с кандидати и получатели на европейски пари от общините в обл. Видин, както и работа с медии. През следващите три години са планирани 1800 консултации, които ще дават по телефон, електронна поща или на място в центъра. Тримата служители ще запазят работата си.

По време на срещата с Огнян Ценков управителят на ОИЦ Мариела Савкова съобщи за предстоящо търговско изложение по повод деня на Европа 9 май. То ще се организира съвместно с общината. Предстоящите събития на ОИЦ – Видин може да следите в календара на информационния портал за фондовете на ЕС – http://www.eufunds.bg/, както и на facebook страницата на Центъра: https://www.facebook.com/oicvidin/.

Актуална информация за европейските програми и възможностите з кандидатстване ще получите и в рубриката „Еврофинансиране“ от секция „Икономика“ на Severozapazenabg.com.