Фотогалерия: Международния фолклорен фестивал в Монтана

Фотогалерия: Международния фолклорен фестивал в Монтана

Танцьори от Гърция | снимка: Цветомир Цветков

Международният фолклорен фестивал в Монтана приключи след много танци от различни краища на Европа и рок концерт на Джо Лин Търнър. Вокалистът на Deep Purple и Rainbow излезе на сцената заедно с китариста на „Еридан“ Иво Икономов за откриването на фестивала. В следващите дни в Монтана танцуваха групи от Армения, Гърция, Албания, Русия, както и няколко от България.

Сред специалните гости бяха танцьорите от Фолклорен клуб „Адлингтън“ от Англия – повечето от тях са възрастни семейни двойки, които танцуват в „Адлингтън Хол“ , разказаха от община Монтана.

”Ние се наслаждаваме на автентичните английски селски танци от 17-ти и 18-ти век, които изпълняваме в костюми от този период. Адлънгтън е от малкото групи за английски провинциални танци, която притежава автентични тоалети от 1800 г.”, обяснява ръководителят на групата Редж Батън.

В края на фестивала в Монтана дойде и Поли Генова с трио “Латида“, които пяха пред 4 хил. души на централния площад. Последният ден на сцената излязоха и музикантите от оркестър Vivo Монтана, победители на телевизионното шоу „България търси талант“.

Вижте настроението на фестивала в снимките, предоставени от общ. Монтана.